Jeśli gainer, to albo Trec Mass XXL albo Olimp Gain Bolic 6000 albo Olimp Gainerator albo Olimp Super Whey Gainer 4000. Możesz też zamiast gainera kupić odżywkę typu "bulk", np. Trec Hard Mass, Olimp Profi Mass. Oczywiście najpierw musisz mieć dietę w której będzie 4 - 6 posiłków dziennie, a w każdym posiłku powinno się znajdować 20 - 30 g białka. [...]
Ja na masę stosuję 5-6 g ww i 2g białka na 1 kg masy ciała, a na rzeźbe 3 g białka na 1kg masy ciała i ok. 50 g ww ogółem. Obecnie robię rzeźbe i przez 40 dni straciłem 4 kg czystej tkanki tłuszczowej i niezauważalnie mało mięśni ale wydaje mi się że jestem endomorfikiem a u enedomorfików ciężko o rozpad mięśni
Redukcja tkanki tłuszczowej cechuje się swoimi specyficznymi prawami i zasadami, które niestety dla większości osób są trudne w realizacji, przez co efekt końcowy lub nawet dotarcie do niego sprawia ogromne problemy. Gdyby jednak zastosować się do podstaw, jakie są niezbędne w celu uzyskania optymalnych efektów. Przede wszystkim redukcję rozpocząć [...]
Dieta, szczególnie ta dobrze dobrana pod nas organizm jest podstawą w każdej dyscyplinie sportu. Szczególnie w sportach sylwetkowych. Aby była możliwość sprawdzenia i poprawienia Twojej diety, konieczne jest zastosowanie pewnych podstaw, które dla sprawdzającego będą niezbędne. Przede wszystkim powinieneś wypełnić dokładnie ankietę działu. [...]
Johnnie wszystko sie zgadza bo w 100 g odzywki jest 7,6 g białka, a w 100 g samego białka jest tyle aminokwasów. Interesuje mnie tylko wartość "mcg" czy to jest tyle samo co "mg". Poniewaz 1000 mg = 1 g. Moim zdaniem 10000 mcg = 1 g i wtedy w dziennej porcji było by tylko 1g kreatyny i 0,5g HMB Pozdrawiam SPIECHU [...]
Wow... Waze 80 kg wiec ciezko mi bedzie dostarczyc 120 g bialka dziennie. Czytalem, ze organizm maksymalnie moze przyjac 20 g bialka w posilku, wiec musialbym jesc 6 posilkow dziennie z czego w kazdym po 20 g bialka. Jedyna opcja to zakup bialka w proszku?
100 kg waże tzn część z tego to mięśnie ale uhodowałem sobie bęben ;/ i z 10 kg musze zrzucić A liczyłem zgodnie z wzorem w jakimś podwieszonym temacie i tam m.in pisało, że 1,5-2,5 g białka na kg ciała a ja średnia aktywność raczej 2-3 razy siłownia i codziennie trening w domu i uznałem, że 2 g będzie w sam raz mam 16 lat 184 cm wzrostu coś nie [...]
Na wstępie zacznę od przypomnienia, że niestety nie istnieje coś takiego, jak miejscowe spalanie tkanki tłuszczowej. W związku z powyższym, nie można ułożyć planu treningowego, ani dietetycznego, który będzie nastawiony na redukcję tkanki tłuszczowej jedynie z okolić pasa/boczków. Oczywiście jeśli właściwie dobierzemy plan treningowy oraz sposób [...]
Witam Chciałabym poprosić o radę. Na diecie ketogennej (nie sprawdzam poziomu ketonow) jestem od prawie miesiąca, przy czym przeszłam od razu z dnia na dzień z duzej liczby węgli na 30-40g węgli, a obecnie od ponad tygodnia na 22g. poziom btw przy kaloryczności 1725KCAL (celem miała być redukcja i spalenie tkanki tłuszczowej, kaloryczność wynika z [...]
Zacznę od tego, że jajka są świetnym źródłem pełnowartościowego białka i bardzo łatwo przyswajalnego przez nasz organizm. Jajo zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne, czyli te, których człowiek nie wytwarza samodzielnie. Aminokwasy zawarte w jajach są najbardziej kompletnym zbiorem aminokwasów ze wszystkich źródeł białka pochodzenia zwierzęcego. [...]
Plan żywieniowy musi być dobrany zarówno do naszego wieku, wzrostu, wagi oraz celu, jaki chcemy osiągnąć. Równie ważne są jednak nasze preferencje żywieniowe. Układając dietę musimy wziąć pod uwagę nasze zapotrzebowanie kaloryczne, a następnie na podaż makroskładników w diecie. Do określenia zapotrzebowania kalorycznego pomocne mogą być [...]
Makro. Na kg wagi to 2,5 g białka 0,5 g tłuszczu reszta węglowodany, praktycznie same złożone, jakaś tam łyżeczka cukru do kawy czy kilka gramów w soji. Wolę słodzik. Liczenie kalorii po to, by nie zrobić złego skoku kalorii złego tycia i tłuszczu bo jest około 15%, bo wszystko powoli powinno przecież iść tylko nie wiem właśnie z jaką prędkością. [...]
3 g bialka na kg masy ciala - pasuje. 6 g ww na kg masy ciala - pasuje tluszcze - ciezka sprawa. Jesli nie tyjesz od chleba i pizzy na noc to naprawde super sprawa. Ale zwroc uwage ze dostarczasz na noc niepotrzebnie weglowodanow ktore nie przyczyniaja sie do rozrostu miesni. Budulcem dla miesni sa bialka a dokladnie aminokwasy. Wyglada to tak: [...]
Kurczak jako produkt z grupy mięs słynie z dużej zawartości białka - makroskładnika, który chroni organizm przed utratą masy mięśniowej podczas odchudzania i wspomaga jej odbudowę po ciężkim treningu. Poza tym jest jest bardzo sycącym składnikiem żywieniowym, który hamuje apetyt na długo. wspomniany produkt ma niską zawartość tłuszczy nasyconych, [...]
Wiele osób, szczególnie trenujących bardziej niż amatorsko często zadaje sobie pytania, co należy zjeść w dzień przed meczem, jak i w jego trakcie. W rzeczywistości odpowiedź jest bardzo prosta. Istotne jest to, co jemy przez cały rok, a nie w ciągu jednego dnia. Z tego też względu warto poznać podstawy odżywiania. Niestety nie wiemy nic na Twój [...]
Wśród osób początkujących spotkać można się z różnymi dziwnymi poglądami i teoriami. Jedną z nich jest właśnie zainteresowanie słabej jakości produktami i wysokiej zawartości kalorii. Odżywianie się tak nie ma najmniejszego sensu i wprowadzić będzie do problemów zdrowotnych, a sylwetki na pewno w ten sposób nie zrobisz. Jeżeli chcesz zmienić jej [...]
Witaj! Jeśli uczciwie trenujesz, poddajesz swój organizm obciążeniom i zależy Ci na regeneracji, to kluczowe jest utrzymywanie odpowiednio wysokiego udziału białka w diecie. W przypadku sportów walki dobrze, aby było to co najmniej 1,5 g białka na każdy kilogram Twojej wagi. W przypadku sportów sylwetkowych, takich jak kulturystyka i fitness, [...]
Orzech włoski jest powszechnie występującym drzewem w naszym kraju. Daje ono bardzo cenne orzechy, które są źródłem zdrowych kwasów tłuszczowych, witamin, składników mineralnych, czy błonnika. W 100 g zawierają one około 620 kcal. W tym 24 g białka, 10 g węglowodanów (w tym 1 g cukrów prostych i 7 g błonnika), tłuszcze 59 g (w tym wielonienasycone [...]